![](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_2560,h_1707/https://www.ekomarket.no/wp-content/uploads/2021/03/17-scaled.jpg)
Syltetagurk i glass
Sylteagurk er agurker som er syltet i en sursøt eddiklake. Laken inneholder bortsett fra eddik: vann, sukker, salt, sennep, dill og andre smakstilsetninger.
Sylteagurk er et klassisk smørbrødpålegg sammen med leverpostei, men blir også servert som tilbehør til grillmat og kjøtt- og fugleretter. Den brukes ofte som garnityr i sandwich, og er uunnværlig i den danske bøfsandwich. Noen spiser også sylteagurkene hele, uten noe tilbehør, fordi de liker smaken agurken får mens den ligger i laken. Den finnes også i skiver med riller.
Sylteagurk ligger i lake med lav pH, slik at bakterier ikke trives. Dette gjør at sylteagruker har lang holdbarhet, og et uåpnet glass med sylteagurk holder seg i mange måneder, mye lenger enn datomerkingen. Åpnede glass med sylteagurk må oppbevares kaldt i kjøleskap.