fbpx

Borsjtsj er Ukrainas mest berømte, deilige nasjonal rett. Den er både god og sunn, da den
inneholder en stor mengde av gode næringsstoffer. Den er virkelig verdt å smake!
Alle ingredienser utenom kjøttet finner du hos EkoMarket.
6-8 porsjoner
Ingredienser:
— 500g svinekjøtt (bog eller ribbe) — 1 pakke kokte rødbeter
— 2 stk revet gulrot
— 1 stk finhakket løk
— 3 finhakket hvitløksbåter — 3 stk poteter i terninger — 2 ss tomatpure
— 1/4 strimlet kålhode
— 2,5 liter vann
— 2 ss stekeolje
— 2 sitronsaft
— 2 stk laurbærblad — 3-4 ss salt
— 1-2 ss pepper
— 1-2 ss sukker
— 1 boks hvite bønner
— Dill
— Tykk rømme
— Hveteboller/ Brød
1. Hell 2,5 liter vann i en stor gryte. Legg kjøttуе i vannet og kok opp.
2. Tilsett laurbærblad, salt og pepper. Småkok dette i 1,5 time.
3. Mens kjøttet koker, stek løk i olivenolje til den er gyllen. Tilsett deretter
tomatpure og stek det sammen. Tilsett deretter gulrøtter, revet rødbeter og hvitløk i
samme stekepanne og stek dette sammen i 3 min. Ta stekepannen av varmen og
sett den av til siden.
4. Når kjøttet er ferdig kokt ta den ut av vannet og legg den til siden til den er avkjølt.
5. Tilsett poteter i samme gryten som du har kokt kjøttet i. Kok dette i 5 min mer før
du heller den stekte grønnsaksblanding opp i samme gryte. Rør dette sammen og
tilsett deretter bønner, kål, sukker og sitronsaft.
6. Rens eventuelle bein fra det avkjølte kjøttet og tilsett dette i suppen.
7. Suppen skal småkokes til alle ingrediensene er myke.
8. Smak til med sitronsaft, salt og sukker før serveringen.
9. Ukrainsk Borsjtsj serveres med en skje av rømme, dill og hveteboller eller brød
på siden.
Smachnoho!

We use cookies to give you the best experience.